Kajakkimelonnan Kurssit​

 

Tavinsulan melontakurssien opettajana toimii Unkarin kansainvälisen tason edustusmeloja (MC 1. - useasti 1990-99, EM 4. - 1996, 1998, MM 6. - 1990), Suomen Kanoottiliiiton päävalmentaja (2004-2005), Liikuntatieteiden tohtori, Béla Pavelka. Hänellä on laaja kokemus niin kilpaurheilun kuin vapaa-aika melonnan puolesta. Hänen valmennettavien joukossa oli esimerkiksi Kimmo Latvamäki, Anne Rikala, Nina Riosa (os. Itkonen), ja hän opettaa vapaa-aika melojia yli vuosikymmenen.

Kajakkimelonnan alkeiskurssi

Kurssilla opetetaan ennen kaikkea ergonomisen ja terveellisen melontatekniikan. Sen ohella tutustumme varusteisiin, vesillä liikkumisen perus-sääntöihin, avovesillä liikkumisen turvallisuuteen, melontaretkeilyn erikoisuuksiin. Tämä on kurssi, joka antaa sinulle perusosaamista sekä pohjaa jatkoharjoituksille, katta Suomen Melonta ja Soutuliiton suositus-sisältöä ja vielä enemmän.

Kurssin aikana tutustut eri tasoisiin ja käyttötarkoituksiin suunniteltuun kalustoon. Ryhmäkoko on pieni, jotta kaikille löytyisi aikaa henkilökohtaiselle ohjaukselle opettajan kanssa. Tavoitteena on, että omaksut perusjutut mahdollisimman hyvin. Pääsyvaatimuksena kurssille on vähintään auttava uimataito.

Kesto: 4 x 2 - 2,5 tuntia

Ryhmäkoko: 7-12 oppilasta

Hinta: 135 € / henkilö

Kajakkimelonnan alkeiskursseja vuonna 2019.

02.-05.07.2019, klo 17:30-20:00

 

Kajakkimelonnan jatkokurssi

Jatkokurssilla tarkastetaan kunkin tekniikkaa ja keskitymme virheiden korjaamiseen, jotka pitkällä aikavälillä voivat aiheuttaa leikkaustoimenpitäitä vaativia nivel-, tai lihasvaurioita. Paremmalla tekniikalla ei pelkestään pääset nopeammin, vaan kevyemmin samalla vauhdilla, ja jää enemmän energia nauttimaan liikunnasta, taikka ahkeroida nuotioon ääressä. Pääsyvaatimuksena kurssille on vähintään peruskurssin sisällön osaaminen.

Kesto: 3 x 1,5 - 2 tuntia

Ryhmäkoko: 4-8 oppilasta

Hinta: 155 € / henkilö

Viikko-ohjelmassa oleva tehokurssi:

Tehokurssilla tarkastetaan melontatekniikka ja keskitymme suurimpien ongelmakohtien ratkaisemiseen. Tehourssin pääsyvaatimuksena on vähintään peruskurssin sisällön osaaminen.

Kesto: 90min

Ryhmäkoko: 4-8 oppilasta

Hinta: 45€ / henkilö

Yksityistunti

Toiveesi mukaisella aikataululla, sinulle räätälöidyllä ohjelmalla.​ Pääsyvaatimuksena kurssille on vähintään auttava uimataito.

Kesto: 90 min

Hinta: 85€ / henkilö

Koskimelonnan alkeiskurssi

Tässä kurssissa olemme rohkeasti astumassa (paremmin sanoen liukumassa) luonnonveden armottomien voimien sekaan ja opimme, miten voimme toimia niiden kanssa yhteistyössä. Kurssin oppeja varmistavat sinulle mahdollisuuden Keski-Suomen melontaretkeilyreittien pitkin löydättävien koskien suurimman osan laskemiseen. Kurssin pääsyvaatimuksena on vähintään peruskurssin sisällön osaaminen ja kohtuullinen uimataito. Kurssikerran kesto on noin 5 tuntia matkustamisen kera.

Kesto: 3 x 2 tuntia

Ryhmäkoko: 4-8 oppilasta

Hinta: 155 € / henkilö

Eskimokäännös

Eskimokäännös on sellainen taito, mitä meloja ei varsinaisesti tarvitse. Melojan tarvitse olla varmaa siitä, että pysyy pystyssä. Kuitenkin tämän taidon osaaminen merkittävästi lisää nautinnon tasoa avovesillä liikkuessa ja avaa uusia mahdollisuuksia. Kurssin tavoitteena on että osat suorittaa eskimokäännöksen itsenäisesti. Jotkut hoksavat sen fysikkaa ja anatomiaa kerralla, jotkut tarvitsevat pidemmän ajan harjoitusta. Kuitenkin kurssin jälkeen tarvitset paljon harjoittelua, ennen kuin voisit sanoa, että osat. Pääsyvaatimuksena on vähintään peruskurssin sisällön osaaminen.

Kesto: Kunnes onnistut, eniten 90 min

Ryhmäkoko: 2-6 oppilasta

Hinta: 85 € / henkilö

Pukeudu kurssipäiville aina sään mukaiseen, kevyeen ulkovaatetukseen. Varmuuden vuoksi ota mukaan kokonainen vaihtovaatekerros sukkineen, jalkineineen ja pyyhkeineen. Jalkineeksi suosittelemme ohutpohjaisia voimistelutossuja tai avantotossuja. Vaihtoehtoisesti sileällä vesillä voi olla sukkasillaan.Kurssikertojen jälkeen pääset rentoutumaan saunassa, jossa kertaamme teoriaa ja päivän kokemuksia.

Melontaopetusta pidetään Tuomiojärven vesistöllä, lähtöpaikkana Tavinsulka palvelukeskus, Kivelänrannassa (Taulumäentie 47., Jyväskylä). Tilauksesta ja lisämaksua vastaan voimme toteuttaa kurssit toivomallasi paikalla. Kuljetuskustannus 3,00 € / km. Koskimelonnan alkeiskurssia pidetään Kapeenkoskella, johon mennään osallistujien kimppakyydillä. Benssakulut jaetaan, noin 20-30 € / henkilö / kurssi, osallistujamäärästä riippuen.

Kurssien hinta sisältää tarpeelliset melontavarusteet myös.

 

Tavinsulka

experiences in nature

  • Trip Advisor Social Icon
  • 717_edited
  • Facebook Social Icon
  • Green+Care+Finland+ry+logo_1_edited
  • YouTube Social  Icon
  • Metsähallitus-logo_edited
  • Twitter Social Icon

© Tavinsulka 2020